Kiełbasa gruba jałowcowa.pdf
(
212 KB
)
Pobierz
347051134 UNPDF
Kiełbasa gruba jałowcowa:
mięso typu szynkowego może być karkowa, itd. ok 4kg
słoninka
jałowiec
sol peklowa i zwykła
czosnek 1 główka
pieprz czarny grubo mielony (ja lubię dużo ;) ok pól paczki)
Drobniejsze kawałki mięsa mielone na siatce 4mm, większe,
szynkowe krojone na kawałki ok 2-3cm, słonina krojona na kawałki ok 1cm. Możemy
trochę przemielić na sitku 4mm. Dodajemy sól peklową jakieś 2 łyżki i zwykłej soli do
smaku, zmiażdżony czosnek, pieprz i rozgniecione ziarna jałowca (pół paczki, im więcej
tym bardziej mocniejszy smak). Dokładnie wyrabiamy i odstawiamy w chłodne miejsce na
1 dzień. Następnie napełniamy osłonki białkowe 55 mm, związujemy na kawałki ok 15 cm
i wędzimy do 4-5 godzin.
Autor: Tier
Plik z chomika:
schranka
Inne pliki z tego folderu:
Kabanosy.pdf
(401 KB)
Kiełbasa czosnkowa wędzona.pdf
(300 KB)
Kiełbasa Justowska.pdf
(274 KB)
Kiełbasa chojnowska.pdf
(151 KB)
KIEŁBASA KRAKOWSKA SUCHA.pdf
(543 KB)
Inne foldery tego chomika:
[NAUKA]
►◄ GANG OLSENA
●Mały pływak
100 Najlepszych Swiatowych Filmów
1972-74
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin