Zupa grochowa.rtf

(5 KB) Pobierz
Zupa grochowa

Zupa grochowa

 

Składniki na 6 porcji:

25 dag grochu

mały seler

2-3 ziemniaki

duża marchewka

2 łki masła

l, pieprz

 

Umyty groch zalej dużą ilością przegotowanej letniej wody, następnego dnia gotuj w wodzie, w której się moczył. Obrane ziemniaki, marchewkę i selera umyj, pokrój w plasterki. Na patelni stop masło, wrzuć marchewkę i seler, chwilę smaż, po czym dodaj ziemniaki i smaż dalej, mieszając. Usmażone składniki dodaj do grochu, dokładnie wymieszaj i gotuj, aż do rozgotowania się grochu i warzyw.

 

Jeśli zupa jest zbyt gęsta, możesz dolać gorącej wody - zupę dopraw do smaku solą i pieprzem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin