Przepisy na drinki koktajle desery zupy krem przy użyciu blendera.pdf

(705 KB) Pobierz
192791924 UNPDF
Napój ananasowo kokosowy
Składniki
1 puszka ananasa kawałki
200ml mleczka kokosowego
Szklanka kostek lodu
Kawałek startej czekolady mlecznej
Opis przygotowania
Zawartość puszki miksujemy w blenderze z mleczkiem
kokosowym. Następnie dodajemy lód i chwilę jeszcze miksujemy,
żeby lód się trochę pokruszył (nie musimy tego robić, jeśli mamy
gotowy pokruszony). Przelewamy do wysokich szklanek i
posypujemy po wierzchu startą czekoladą.
Shake słoneczny
Składniki
1 awokado
1 ananas
1 papaja
1l sok jabłkowy
Miód
Opis przygotowania
Owoce drobno pokroic wrzucic do blendera dodac sok i lyzeczke
miodu zmiksowac. super smakuje z lodem
192791924.007.png 192791924.008.png
Truskawkowo - bananowe smoothies
Składniki
1 banan
8 dużych truskawek
1 łyżka miodu
1 szklanka jogurtu naturalnego
1/2 szklanki zimnego mleka
Opis przygotowania
Wszystkie składniki włożyć do blendera, zmiksować, podawać z
lodem.
Fresh Ananas
Składniki
25 ml soku grejpfrutowego Fresh Juice
125 maślanki
1 łyżeczka wiórków kokosowych
65 g osączonego ananasa z puszki
Opis przygotowania
Ananasa pokroić w drobne kawałki, a następnie wszystkie
składniki zmiksować razem w blenderze. Podawać w wysokiej
szklance z dodatkiem lodu. Brzeg szklanki można udekorować
połową plasterka ananasa.
192791924.009.png 192791924.010.png
Koktajl kefirowo-warzywny
Składniki
pół litra kefiru
pół litra soku wielowarzywnego z kartonu
kilka listków mięty
łyżka drobno posiekanego kopru
sól
pieprz
Opis przygotowania
Kefir zmiksować w blenderze lub ubić trzepaczką z sokiem
wielowarzywnym (oba składniki dobrze schłodzone), liśćmi mięty i
przyprawami. Wymieszać z koperkiem, rozlać do wysokich
szklanek. Koktajl kefirowo-warzywny podawać na podwieczorek
lub jako dodatek do dań gorących z kasz i ziemniaków.
Napój ananasowy
Składniki
kilka kawalkow ananasów z puszki
30 ml soku grejpfrutowego
100 ml jogurtu naturalnego
2 łyżeczki wiórków kokosowych
Opis przygotowania
Ananasa rozdrobnic, zostawiajac 1 polowke do dekoracji.
Zmiksować z reszta skladnikow na gładką masę. Ozdobic
pozostalym anansem, podawać z lodem.
192791924.001.png 192791924.002.png
Carib Cream
Składniki
1 rozgnieciony maly banan
45 ml soku cytrynowego
45 ml mleka
1 lyzeczka drobno posiekanych orzechow
wloskich
Opis przygotowania
W elektrycznym blenderze,dodajemy pokruszony lod i miksujemy
na najwiekszych obrotach do uzyskania jednolitej
konsystencji.Przelewamy do kieliszkow koktajlowych i przed
podaniem posypujemy posiekanymi orzechami.
Sok z pietruszki
Składniki
4 łyżeczki cukru pudru
1 cytryna bez skórki
500ml wody niegazowanej (najlepsza jest źródlana)
1 pęczek natki pietruszki z łodyżkami
Opis przygotowania
Cytrynę i pietruszkę zmiksować blenderem,dodać cukier i wlać
wodę.Przecedzić przez gęste sitko i od razu podawać do picia.
192791924.003.png 192791924.004.png
Napój wielosmakowy
Składniki
1 marchewka
2 słodkie jabłka
6 krążków ananasa z puszki
250ml soku brzoskwiniowego
400ml wody mineralnej niegazowanej
cukier do smaku (nie koniecznie)
Opis przygotowania
Potrzebny jest blender lub mikser z nożami. Owoce zmiksować na
miazgę,dodać sok i wodę.Schłodzić przed podaniem.
Koktail Czerwone Owoce
Składniki
100 ml Soku Aroniowy Ogrody Natury
100 ml Soku z Czarnej Porzeczki Ogrody Natury
1 pomarańcza
listki świeżej mięty
Opis przygotowania
Zmiksuj w blenderze Soki Ogrody Natury z cząstkami
pomarańczy. Przelej do wysokiej szklanki, udekoruj spiralkami ze
skórki pomarańczowej i listkami mięty.
192791924.005.png 192791924.006.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin