Zapiekanka ryżowa.doc

(21 KB) Pobierz
Składniki:

Zapiekanka ryżowa

 

Składniki:

2 woreczki ryżu

1 pierś z kurczaka

1 szklanka bulionu

30 dkg pieczarek

słoiczek mieszanki warzywnej do sałatek

puszka groszku konserwowego

ser żółty

keczup

musztarda

 

Przygotowanie:

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, osączyć, przełożyć do żaroodpornego naczynia. Mięso pokroić w kostkę, przyprawić, usmażyć na oleju podlewając bulionem. Dodać keczup i musztardę (tyle, żeby zrobił się gęsty sos). Dodać do ryżu. Pieczarki pokroić w kostkę, dodać cebulę, przyprawy i usmażyć na oleju. Gotowe dodać do ryżu. Sałatkę warzywną osączyć i również dodać do ryżu, tak samo postąpić z groszkiem. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do ryżu i wszystko zamieszać. Na wierzchu posypać cienką warstwą tartego sera. Wstawić do zimnego piekarnika i zapiekać w temp. 180 st. C. do momentu aż ser się roztopi.

 

Danie na: 4 osoby

Czas przygotowania: 60min

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin