Sk�adniki * 50 dag ugotowanego mi�sa z piersi kurczaka * 4 �y�ki oleju * 1 ma�a czerwona papryka * 1 du�a cebula * 3 z�bki czosnku * 1 �y�ka przecieru pomidorowego * 2 pomidory z puszki * 1 �y�eczka kurkumy * 1/2 �yzeczki mielonego kminku * 1/2 �y�eczki mielonej kolendry * 1/2 �y�eczki chili * 1/2 �y�eczki garam masala * 1 �y�eczka octu z czerwonego wina * 1 szkl mro�onego bobu * s�l Opis przygotowania Obran� cebul� drobno posieka�, a z papryki usun�� b�ony oraz nasiona i pokroi� na ma�e kawa�eczki. Pomidory pokroi� na �wiartki. Czosnek przecisn�� przez prask�. Na rozgrzanym oleju podsma�y� czosnek i cebul� a� si� zeszkli. Doda� przecier pomidorowy i pokrojone pomidory. Przyprawi� kminkiem, kurkum�, kolendr�, chili, garam masala i octem. Ca�o�� dok�adnie wymiesza�, doda� papryk� i mro�ony b�b. Sma�y� a� papryka zmi�knie i dopiero wtedy doda� mi�so i posoli�. Ca�o�� dusi� 10 min, je�li zajdzie potrzeba podla� wod�. Gotowego kurczaka podawa� z ry�em.
fajorek