Sk�adniki * 50 dag mielonego mi�sa wieprzowego * 2 �rednie cebule * 3 marchewki * 3 pomidory * 5 dag rodzynk�w * 1,5 �y�eczki curry * 1 �y�ka posiekanej zieleniny * olej * s�l Opis przygotowania Cebul� obra�, drobno pokroi�, marchew oczy�ci� i utrze� na tarce o grubych oczkach. Na gor�cym oleju przesma�y� warzywa, a nast�pnie doda� mi�so mielone i ca�o�� sma�y� 4 minuty. Sparzone, obrane ze sk�rki pomidory drobno pokroi� i wrzuci� do mi�sa. Dola� do tego 1/2 szkl wody. Rodzynki wyp�uka�, wrzuci� do mi�sa, posoli� i dusi� 30 minut na wolnym ogniu. Curry wsyap� dopiero pod sam koniec przygotowywania potrawy. Podawa� z ry�em na sypko, posypane zielenin�.
fajorek