Flaczki z jarzyn.pdf
(
51 KB
)
Pobierz
4243954 UNPDF
Flaczki z jarzyn
Składniki
4 marchewki, 2 pietruszki, pół selera, por, cebula, łyżka mąki,
łyżeczka masła, 15 dag makaronu (krajanka lub wstążki) albo 5
naleśników, łyżka sosu sojowego, majeranek, ćwierć łyżeczki
imbiru, pieprz ziołowy, sól
Sposób przyrządzania
Makaron ugotować, zalać zimną wodą i odcedzić lub usmażyć
naleśniki. Jarzyny oczyścić, opłukać, pokroić w wąskie paseczki i
gotować w sześciu szklankach wody. Kiedy będą już miękkie, wymieszać mąkę z małą
ilością wody, tak by nie było grudek, i wlać do jarzyn. Zagotować, mieszając. Dodać
masło i przyprawy. Tuż przed podaniem wrzucić ugotowany makaron lub naleśniki
pokrojone w paseczki, podgrzać.
Plik z chomika:
Martaci
Inne pliki z tego folderu:
Kuchnia - PRZEKASKI(1).pdf
(186 KB)
Gotowanie jest proste (kuchnia, przepisy, kulinaria)(1).pdf
(933 KB)
Bogactwo kuchni żydowskiej.doc
(235 KB)
kuchnia_przepisy_mniammniam.pl_grzyby.pdf
(664 KB)
Kuchnia przepisy mniammniam.pl owoce morza.pdf
(324 KB)
Inne foldery tego chomika:
Pliki dostępne do 08.07.2024
Pliki dostępne do 21.01.2024
Audio Książki
Biblia
Biblia dla dzieci
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin