Curry.pdf

(41 KB) Pobierz
70612940 UNPDF
Curry
Składniki
50 dag mielonego mięsa, 2 cebule średniej wielkości, 3
marchewki, 3 pomidory, 5 dag rodzynków, półtorej łyżeczki curry,
łyżka posiekanej zieleniny (koperku lub natki pietruszki), olej do
smażenia, sól
Sposób przyrządzania
Cebulę obrać i drobno pokroić. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych
oczkach. Obsmażyć warzywa na gorącym oleju, dodać mięso i smażyć razem 3-4 min.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na małe cząstki, dodać do mięsa, wlać pół
szklanki wody, wsypać wypłukane rodzynki, przyprawić potrawę solą i dusić pod
przykryciem na wolnym ogniu 30 min. Pod koniec duszenia wsypać curry i dokładnie
wymieszać. Wyłożyć na półmisek, posypać zieleniną. Podawać z ryżem ugotowanym na
sypko. 100 g - 150 kcal.
 
70612940.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin