Curry.pdf
(
41 KB
)
Pobierz
70612940 UNPDF
Curry
Składniki
50 dag mielonego mięsa, 2 cebule średniej wielkości, 3
marchewki, 3 pomidory, 5 dag rodzynków, półtorej łyżeczki curry,
łyżka posiekanej zieleniny (koperku lub natki pietruszki), olej do
smażenia, sól
Sposób przyrządzania
Cebulę obrać i drobno pokroić. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych
oczkach. Obsmażyć warzywa na gorącym oleju, dodać mięso i smażyć razem 3-4 min.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na małe cząstki, dodać do mięsa, wlać pół
szklanki wody, wsypać wypłukane rodzynki, przyprawić potrawę solą i dusić pod
przykryciem na wolnym ogniu 30 min. Pod koniec duszenia wsypać curry i dokładnie
wymieszać. Wyłożyć na półmisek, posypać zieleniną. Podawać z ryżem ugotowanym na
sypko. 100 g - 150 kcal.
Plik z chomika:
emar1947
Inne pliki z tego folderu:
pieczen rzymska (klops).mht
(676 KB)
Baranina z kapustą włoską.pdf
(38 KB)
Befsztyk wiejski.pdf
(42 KB)
Baranina z fasolą1.pdf
(55 KB)
Bitki wołowe z papryką.pdf
(43 KB)
Inne foldery tego chomika:
Alkohole
Dania z krewetek
Drób
Golonka
Grill
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin