cukiernictwo HACCP.doc

(64 KB) Pobierz







Środki spulchniające



Mąka

Tłuszcz

Cukier

Jaja

wybijanie









Mieszanie

 

Miesienie z mąką

 





Pakowanie

Wypiek

Formowanie i dekorowanie

                                                                                                                                                                                                               

 

 



 

 



 

 

 

 

 

 

Schemat produkcji wyrobów z ciasta biszkoptowo-tłuszczowego

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mąka

ziemniaczana

Mąka pszenna

Cukier

Jaja











Mieszanie

Wybijanie

jaj

Formowanie

 

 

 

Wypiek

 



Chłodzenie

 



Pakowanie

 

 

 

Schemat produkcji wyrobów z ciasta biszkoptowego(metoda na  ciepło)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 







Napowietrzanie

Chłodzenie do temp.1-2ºC

Mąka pszenna

Cukier





Miesienie



 

 

Formowanie

 

 

 

Wypiek

 

 





Pakowanie

Chłodzenie

 

 



 

 

 

 

 

 



Schemat produkcji wyrobów z ciasta biszkoptowego (metoda na zimno)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tłuszcz



Mąka



Jaja



Woda



Sól





Leżakowanie

 



 

II wałkowanie

 



III wałkowanie

 



Formowanie, przekładanie, dekoracje

Chłodzenie

IV wałkowanie

Pakowanie

Chłodzenie

Wypiek

Chłodzenie

 



 

 



 

 

 



 

 

 



 

 

 



 



Schemat produkcji wyrobów z ciasta francuskiego

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin