Ryż.doc

(21 KB) Pobierz
Ryż (dlinozernisty) - 80 uncji

 

 

Ryż (dlinozernisty) - 80 uncji

Papryka - 2.

Rzodkiewka - 7-8 pc.

Cebula - 1 belki.

Ananasów w puszkach - 1 Bank

Prażone orzeszki ziemne - 100 gr.

Musztarda

Olej słonecznikowy

Ocet ryżowy

Sos sojowy

 

Przygotowanie:

 

Ugotować ryż do miękkości, zgodnie z instrukcją.

Chociaż ryż jest gotowany, paprykę pokroić w ćwierć pierścieni.

Rzodkiewki przeciąć na pół, a następnie pokroić w plasterki.

Rozkładamy ugotowany ryż (do ostygnięcia nieznacznie) w misce, top pieprz, następnie rzodkiewki.

Mój łuk, posiekać i dodać do salaterki.

Z spuścić puszki ananasów, tryb w drobną kostkę i dodać do potrawy.

Prażone orzeszki ziemne łamie w pół i dodać do sałatki.

Przygotować sos sałatkowy.

Weźmy sos sojowy (w stosunku - część 2), oleje roślinne (w stosunku od -2), ocet ryżowy (część), i gorczycy (część).

(Dla przykładu - 20 uncji, 20 uncji, 10 uncji, 10 uncji...)

Wymieszać dokładnie przygotowany sos.

Naprawiamy nasze sos sałatkowy, wymieszać lekko i podawać na ciepło.

To danie może być używany nie tylko jako przepis sałatka, ten przepis jest idealny jako pełnoprawny warzyw danie główne.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin