avokado - 1 sztcukinia - 1 sztcytryna - 1 sztmarchew - 2 sztoliwa z oliwek - 3 łyżkipieprz kolorowy - 2 szczyptypietruszka - 1 pęczekpomidor - 2 sztrzodkiew - 1 pęczekseler naciowy - 1 łodygasól - 2 szczyptyszczypiorek - 1 pęczektwaróg kozi - 12 dag
Warzywa umyć. Obrać marchewki, obciąć końcówki cukinii. Warzywa pokroić w drobną kostkę. Avokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać i również pokroić w kostkę. Warzywa skropić sokiem z cytryny, dodać oliwę, posiekane zioła, szczyptę soli i świeżo mielony pieprz. Wymieszać całość i wstawić do lodówki do momentu podania. Przed podaniem ułożyć trochę koziego twarogu na każdym talerzu i posypać marynowanymi warzywami
tunia-85