Cheesecakebrownie czyli ciasto
czekoladowo - sernikowe ;)
masa czekoladowa:- 5 jajek- 100g cukru trzcinowego (najlepiej pudru, ja miele w młynku do kawy)- 200g masła- 250g czekolady- 120g makiCzekoladę i masło rozpuścić w kapeli wodnej i przestudzić. Jajka ubić z cukrem, dodać rozpuszczone czekoladę i masło i zmiksować. Na koniec dodać przesiana make, wymieszać i przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. masa serowa:- 500g sera twarogowego zmielonego (albo 300g philadelphii i 200g ricotty)- 2 żółtka- łyżka ekstraktu z wanilii - 4 łyżki cukru pudru- 2 łyżki maizeny (lub skrobi ziemniaczanej)Wszystkie składniki krotko zmiksować. Masę serowo wyłożyć na masę czekoladowa. Najlepiej w postaci kleksów. Wtedy trzonkiem drewnianej łyżki , połączyć delikatnie obie masy. Piec przez ok. 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Schłodzić przez noc w lodowce.
Wiola66666