· herbatniki około 10 paczek
· mleko skondensowane słodzone 1 puszka
· śmietana 30% 0,5 litra
· śnieżki w proszku 2 szt
· budynie śmietankowe 2 szt
· cukier 1 łyżka
· mleko 2 szkl
· margaryna 1 szt
· starta czekolada
Puszkę mleka skondensowanego słodzonego wsadź do garnka zalej wodą- gotować około 3 godziny. Budynie ugotować w 2 szklankach mleka z dodatkiem łyżki cukru, wystudzić i utrzeć z margaryną. Dużą blaszkę wyłóż folią aluminiową, a następnie na całej jej powierzchni poukładać warstwę herbatników. Na herbatniki wyłóż przygotowaną masę budyniową. Rozprowadź na całej powierzchni i przykryj kolejną warstwą herbatników. Przełożyć ugotowane mleko skondensowane z puszki do miski i miksować je przez około 2-3 minuty. Wyłożyć karmelową masę na drugą warstwę herbatników i przykryj trzecią warstwą herbatników. Śmietanę ubić z śnieżką i wyłożyć na herbatniki. Posypać startą czekoladą. Ps. Najlepiej smakuje na drugi dzień.
misiaczek2525