Zapiekane.pdf
(
382 KB
)
Pobierz
Zapiekane naleśniki
Składniki: (na 10 porcji)
2 i ¼ szklanka mąki
2 jajka
Szk. wody, szk. mleka
Szczypta soli
Kiełbasa (
np. 2 zwyczajne
)
30 – 50 dkg pieczarek, 1 cebula
30 dkg żółtego sera
Mały koncentrat pomidorowy
Sól, pieprz, tłuszcz
Wykonanie:
Z mąki, jajek, mleka wody i szczypty soli przyrządzić ciasto na naleśniki
Powinno mieć konsystencję średnio gęstej śmietany
Usmażyć naleśniki na patelni.
Farsz:
Pieczarki umyć, pokroić na drobne cząstki.
Cebulę obrać, drobno posiekać
Pieczarki i cebulę dusić w rondelku z odrobiną tłuszczu – do odparowania
wody, połączyć z pokrojoną w kostkę, i podsmażoną kiełbasą.
Usmażone naleśniki posmarować koncentratem pomidorowym
wymieszanym z przyprawami
(czosnkiem granulowanym, solą, pieprzem bądź taż
innymi wg uznania)
Na usmażone naleśniki położyć podduszony farsz, zawinąć naleśniki w
ruloniki.
Przełożyć je do żaroodpornego naczynia, posypać startym żółtym serem.
Zapiekać ok. 30 minut w temp. 220
O
C.
Smacznego!!!
Plik z chomika:
wielkibrat80
Inne pliki z tego folderu:
Faszerowane pieczarkami.pdf
(369 KB)
Francuskie.pdf
(367 KB)
Z parówką i szpinakiem.pdf
(382 KB)
Zapiekane.pdf
(382 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta
Drób
Jarmuż
Kasza gryczana
Krewetki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin