Grecka.pdf

(169 KB) Pobierz
Sałatka Grecka
Wykonanie:
Opakowanie sera Feta Light z Mlekovity
4 pomidory
2 zielone papryki
1 ogórek
1 cebula
20 pieczarek
20 czarnych oliwek
sos sałatkowy Winiary ( koperkowo – ziołowy )
Do sporządzenia sosu
3 łyżki stołowe wody
3 łyżki stołowe oliwy z oliwek
Wykonanie:
Pomidory, paprykę, pieczarki, ogórek i ser pokroić w kostkę.
Cebulę i oliwki pokroić w krążki.
W dużej misce wymieszać warzywa, oliwki i ser.
Sporządzić sos, polać nim warzywa i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać po upływie 10 min. od przygotowania wraz ze świeżym
pieczywem.
Smacznego !!!
Zgłoś jeśli naruszono regulamin