Śledzie z czosnkiem.pdf

(172 KB) Pobierz
Śledzie z czosnkiem
Składniki:
25 dag śledzi solonych (Matias),
Czosnek posiekany drobno, sporo
Majeranek, liść laurowy, ziele angielskie,
Pieprz czarny mielony,
Woda mineralna do moczenia śledzi,
Olej lub oliwa,
Wykonanie:
Śledzie namoczyć w wodzie mineralnej przez 1 godzinę, pokroić w
dzwonka szerokości ok. 3 cm
W słoju układać kolejno: warstwę śledzi, posypać czosnkiem,
majerankiem i mielonym pieprzem, następna warstwę śledzi. itd.
Całość zalać oliwą/olejem, wrzucić 2 – 3 ziarenka ziela angielskiego i
listek laurowy.
Zakręcić słój, wymieszać wszystko wstrząsając energicznie.
Smacznego!!!
Zgłoś jeśli naruszono regulamin