Z jabłkami (wersja ekspresowa).pdf

(173 KB) Pobierz
Śledzie z jabłkami (wersja ekspresowa)
Składniki:
4 płaty śledziowe
Słoik sosu tatarskiego (z korniszonami i marynowanymi pieczarkami)
Po 2 czerwone cebule, jabłka
Koperek, sałata, cytryna (do dekoracji)
Sól, pieprz, cukier
Wykonanie:
Śledzie mocz 30 min. w zimnej wodzie.
W tym czasie wszystkie cebule obierz, pokrój na cienkie talarki.
Jabłka pokrój na ćwiartki, usuń pestki, a miąższ pokrój w cienkie cząstki.
Skrop sokiem z cytryny, by nie ciemniały.
Śledzie osącz, ułóż na talerzu. Polej sosem tatarskim. Obłóż plastrami
jabłka, cebuli oraz cytryny.
Udekoruj koperkiem i sałatą.
Smacznego!!!
Zgłoś jeśli naruszono regulamin