Z jabłkami (wersja ekspresowa).pdf
(
173 KB
)
Pobierz
Śledzie z jabłkami
(wersja ekspresowa)
Składniki:
4 płaty śledziowe
Słoik sosu tatarskiego
(z korniszonami i marynowanymi pieczarkami)
Po 2 czerwone cebule, jabłka
Koperek, sałata, cytryna
(do dekoracji)
Sól, pieprz, cukier
Wykonanie:
Śledzie mocz 30 min. w zimnej wodzie.
W tym czasie wszystkie cebule obierz, pokrój na cienkie talarki.
Jabłka pokrój na ćwiartki, usuń pestki, a miąższ pokrój w cienkie cząstki.
Skrop sokiem z cytryny, by nie ciemniały.
Śledzie osącz, ułóż na talerzu. Polej sosem tatarskim. Obłóż plastrami
jabłka, cebuli oraz cytryny.
Udekoruj koperkiem i sałatą.
Smacznego!!!
Plik z chomika:
wielkibrat80
Inne pliki z tego folderu:
W sosie czosnkowym.pdf
(171 KB)
Z buraczkami.pdf
(173 KB)
Z porem.pdf
(170 KB)
Sałatka Bałkańska.pdf
(174 KB)
Czosnkowy śledzik.pdf
(172 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta
Drób
Jarmuż
Kasza gryczana
Krewetki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin