Pieczarkowa.pdf

(159 KB) Pobierz
Zapiekanka pieczarkowa
Składniki:
800 g ziemniaków
250 g kiełbasy
300 g pieczarek
2 cebule
150 g startego żółtego sera
2 łyżki oleju
sól, pieprz
pół pęczka natki
Wykonanie:
Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie.
Ostudzić, obrać, pokroić w plasterki.
Pieczarki obrać, umyć, pokroić w plasterki podobnie jak cebulę i
kiełbasę. Natkę posiekać.
Jedną łyżkę oleju rozgrzać, podsmażyć ziemniaki i cebulę po 5 min. z
każdej strony.
Na reszcie oleju podsmażyć pieczarki i kiełbasę ok. 4 minut, dodać natkę.
Składniki wymieszać razem, przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego
naczynia, posypać serem i piec 6 – 8 minut w 200 O C.
Można podlać odrobiną śmietany...
Smacznego!!!
Zgłoś jeśli naruszono regulamin