Pieczarkowa.pdf
(
159 KB
)
Pobierz
Zapiekanka pieczarkowa
Składniki:
800 g ziemniaków
250 g kiełbasy
300 g pieczarek
2 cebule
150 g startego żółtego sera
2 łyżki oleju
sól, pieprz
pół pęczka natki
Wykonanie:
Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie.
Ostudzić, obrać, pokroić w plasterki.
Pieczarki obrać, umyć, pokroić w plasterki podobnie jak cebulę i
kiełbasę. Natkę posiekać.
Jedną łyżkę oleju rozgrzać, podsmażyć ziemniaki i cebulę po 5 min. z
każdej strony.
Na reszcie oleju podsmażyć pieczarki i kiełbasę ok. 4 minut, dodać natkę.
Składniki wymieszać razem, przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego
naczynia, posypać serem i piec 6 – 8 minut w 200
O
C.
Można podlać odrobiną śmietany...
Smacznego!!!
Plik z chomika:
wielkibrat80
Inne pliki z tego folderu:
Kasi.pdf
(160 KB)
Szybka.pdf
(154 KB)
Cukinia zapiekana z pomidorami.pdf
(160 KB)
Kalafiorowo – brokułowa.pdf
(173 KB)
Kalafiorowo – serowa.pdf
(172 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta
Drób
Jarmuż
Kasza gryczana
Krewetki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin