APARATURA KONTROLNO-POMIAROWA DO PRODUKCJI NITROGLICERYNY.pdf

(203 KB) Pobierz
919320534.012.png 919320534.013.png
PRZYPOMNIENIE PRZEBIEGU PROCESU
NITROWANIA GLICERYNY
919320534.014.png
KONTROLA PROCESU
1. Dozowanie czynników:
a) Pompy poruszane wspólnym motorem
b)
rotametr
2. Etap mieszania:
Zbiornik powietrza
a)
Korki na powierzchni wody w nitratorze
b) Filtr wypełniony koksem lub pumeksem
c) Zbiornik sprzężonego powietrza
d)
termoanemometr
Termoanemometr
Rotametr
919320534.015.png 919320534.001.png 919320534.002.png 919320534.003.png
3. Utrzymanie temperatury:
a) Wężownica jako urządzenie chłodzące
b) Dwa termometry zanurzone na rożnych głębokościach pomiaru
c)
Czujnik temperatury
pH-metr
d) Kadź bezpieczeństwa wyposażona w 3 zawory ubezpieczające
4. Etap oczyszczania nitrogliceryny
a) Kadź do wymywania nitrogliceryny z termometrem i pehametrem
Termometr alkoholowy
Wężownica chłodząca
919320534.004.png 919320534.005.png 919320534.006.png 919320534.007.png
DZIĘKUJEMY ZA UWAGĘ!!!
919320534.008.png 919320534.009.png 919320534.010.png 919320534.011.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin