APARATURA KONTROLNO-POMIAROWA DO PRODUKCJI NITROGLICERYNY.pdf
(
203 KB
)
Pobierz
PRZYPOMNIENIE PRZEBIEGU PROCESU
NITROWANIA GLICERYNY
KONTROLA PROCESU
1. Dozowanie czynników:
a) Pompy poruszane wspólnym motorem
b)
rotametr
2. Etap mieszania:
Zbiornik powietrza
a)
Korki na powierzchni wody w nitratorze
b) Filtr wypełniony koksem lub pumeksem
c) Zbiornik sprzężonego powietrza
d)
termoanemometr
Termoanemometr
Rotametr
3. Utrzymanie temperatury:
a) Wężownica jako urządzenie chłodzące
b) Dwa termometry zanurzone na rożnych głębokościach pomiaru
c)
Czujnik temperatury
pH-metr
d) Kadź bezpieczeństwa wyposażona w 3 zawory ubezpieczające
4. Etap oczyszczania nitrogliceryny
a) Kadź do wymywania nitrogliceryny z termometrem i pehametrem
Termometr alkoholowy
Wężownica chłodząca
DZIĘKUJEMY ZA UWAGĘ!!!
Plik z chomika:
marta1091990
Inne pliki z tego folderu:
1917_pdfy 17-11-2022.pdf
(233 KB)
Zadania poprawkowe.docx
(976 KB)
Kamil Zięba i Karolina Warchoł - Miasto gwiazd (La La Land).mp3
(2350 KB)
Metody chromatograficzne w kontroli składu i jakości żywności.pdf
(1607 KB)
Małecka M., Wybrane metody analizy żywności.rar
(16023 KB)
Inne foldery tego chomika:
Galeria
Prywatne
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin