Boeuf Strogonow z pomidorami.doc

(20 KB) Pobierz
Boeuf Strogonow z pomidorami

Boeuf Strogonow z pomidorami

 

 

Składniki:

·       1,2 polędwicy wołowej

·       2 dag soli

·       5 dag mąki

·       15 dag tłuszczu

·       15 dag cebuli

·       0,2 g pieprzu

·       0,3 g papryki mielonej

·       30 dag śmietany

·       5 dag koncentratu pomidorowego

 

 

Sposób przygotowania:

Z części tłuszczu, cebuli i części mąki sporządzić zasmażkę, dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy, poddusić, dodać śmietanę.

Z polędwicy zdjąć błony.

Mięso pokroić w podłużne słupki, oprószyć solą, mąką i pieprzem, smażyć szybko w jednej warstwie na silnie rozgrzanym tłuszczu, nie dosmażając do wnętrza.

Mięso połączyć z sosem, podawać z pieczywem.

Potrawę przyrządzać porcjami, na zamówienie.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin