Barszcz grzybowy ciemnobrązowy .doc

(1 KB) Pobierz

Składniki:

 

garść suszonych grzybów - najlepiej prawdziwków

 

sól

 

pieprz

 

odrobina imbiru

 

 

Sposób przygotowania:

 

Suszone grzyby zalewam wrzątkiem i odstawiam do wystygnięcia. Należy pamiętać, że im mniejszą ilością wody zalejemy grzyby, tym barszcz będzie bardziej esencjonalny.

 

Gdy przestygną zaczynam gotować na wolnym ogniu ok. 1 godziny. Grzyby wyjmuję, wykorzystam je do zrobienia farszu do pierogów i grzybów smażonych w cieście.

 

Teraz pora barszcz doprawić. Solę, dodaję świeży zmielony czarny pieprz i odrobinę imbiru.

 

Powinien być pikantny, postny i mocno rozgrzewający.

Do barszczu podaję pierogi gotowane lub odsmażane oraz grzyby smażone w cieście.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin