Karp pieczony z pieczarkami i ziemniakami .doc

(0 KB) Pobierz

Składniki

 

1 kg karpia

 

1 cebula

 

15 dag pieczarek

 

8 małych ziemniaków

 

2 łyżki masła

 

łyżka soku z cytryny

 

2 łyżeczki posiekanej natki z pietruszki

 

pieprz

 

sól

 

Wykonanie:

 

Oczyszczona i umytą rybę osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i ułożyć w naczyniu nasmarowanym masłem.

 

Obsypać drobno posiekaną cebulą i pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Wokół ułożyć ziemniaki. Piec 40 minut, podlewając 2-3 razy sosem.

 

Posypać zieleniną, podawać z surówką z czerwonej kapusty.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin