Halibut w sosie ziołowym.rtf

(6 KB) Pobierz
Halibut w sosie zio³owym

Halibut w sosie ziołowym

 

Składniki:

80 dag filetów z halibuta

sok z cytryny

2 szklanki śmietanki kremówki

pół szklanki jogurtu

łka keczupu

2 łki masła

łka mąki

po 3 łki posiekanych koperku i natki pietruszki

po łce posiekanych listków majeranku i cząbru

(lub po łeczce ziół suszonych)

łka posiekanego szczawiu

2 łki utartego żółtego sera

szczypta cukru

l, pieprz

 

Umyte i osuszone filety skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem, przykryj i wstaw na godzinę do lodówki.

 

Śmietankę dokładnie wymieszaj z keczupem, mą, jogurtem, solą, pieprzem, sokiem z cytryny, cukrem i połową posiekanej zieleniny. Ułóż filety na żaroodporny, wysmarowanym masłem półmisku, zalej je przygotowanym sosem, posyp utartym serem i grudkami masła, wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 25-30 minut.

 

Przed podaniem posyp pozostałymi ziołami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin