Szczupak faszerowany.rtf

(6 KB) Pobierz
Szczupak faszerowany

Szczupak faszerowany

 

Składniki:

szczupak (ok. 1 kg)

25 dag cielęciny

jajo

marchewka

pół średniej pietruszki

kawałek selera

cebula

3 łki bułki tartej

Ziarenka Smaku WINIARY (połowa łeczki)

łka masła

2 łki posiekanego koperku

l

pieprz

 

Zacznij od przygotowania ryby: umyj ją, oczyść z łusek i spraw. Wszystkie warzywa umyj, oskrob. Marchewkę, pietruszkę i seler pokrój w małe słupki, a cebulę posiekaj. Cielęcinę zmiel, dodaj jajo i buł tartą, na koniec dodaj Ziarenka Smaku, wsyp koperek i dokładnie wyrób.

 

Przygotowaną masę mięsną wymieszaj z warzywami, masą naszpikuj rybę, natrzyj solą i pieprzem. Rybę zszyj nitką lub zepnij szpilkami do drobiu, a następnie ułóż na folii aluminiowej posmarowanej maem i zawiń. Teraz wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 30 minut. Podawaj z ziemniakami i surówką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin