Risotto grzybowo-tymiankowe.doc

(438 KB) Pobierz
Risotto grzybowo-tymiankowe

Risotto grzybowo-tymiankowe

 

 

składniki

·         1 szklanka ryżu

·         40 dag grzybów

·         2 cebule

·         por

·         marchewka

·         2 pomidory

·         papryka

·         2 kostki bulionu warzywnego

·         4 łyżki oliwy

·         sól

·         pieprz

·         papryka

·         tymianek

         

Sposób przygotowania

1.     Grzyby oczyścić i pokroić. Na rozgrzanej w rondlu oliwie smażyć grzyby na małym ogniu 10-15 minut.

2.     obrana cebulę posiekać. Por oczyścić, odciąć zielone końce i pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić, marchewkę obrać, pokroić w kosteczkę. Warzywa dodać do grzybów i smażyć 10 minut.

3.     dodać opłukany ryż i 3/4 wrzątku z kostkami bulionowymi. Przyprawić papryką, solą i pieprzem. Gotować 15-20 minut.

4.     dodać pokrojone pomidory i gotować jeszcze 10 minut.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin