Ryż imbirowy.rtf

(5 KB) Pobierz
Ry¿ imbirowy

Ryż imbirowy

 

Składniki na 4 porcje:

szklanka długoziarnistego ryżu

(najlepiej ciemnego)

2 szklanki Bulionu pieczony kurczak Instant WINIARY

cebula

2 łki masła

3 łki posiekanej zielonej kolendry

łeczka posiekanego imbiru

pokruszone chili

 

Na roztopionym w rondlu maśle zeszklij drobno posiekaną cebulę, dodaj imbir, szczyptę chili i ryż. Chwilę je podsmaż, mieszając, następnie wlej gorący bulion, doprowadź zawartość rondla do wrzenia i - zmniejszywszy płomień - gotuj pod przykryciem na niewielkim ogniu.

 

Po około 20 minutach zdejmij przykrywkę, dokładnie wymieszaj potrawę z kolendrą i ponakładaj do małych filiżanek, mocno ubij zawartość.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin