Chrupiące sznycelki z sarniny z ziołami
Składniki:• 2 plastry sarniny• 5 dag białego pieczywa bez skórki• 1 jajko• 1 łyżka bitej śmietany• 1 łyżka mąki• ½ łyżeczki posiekanego tymianku• ½ łyżeczki rozmarynu• ½ łyżeczki majeranku• 4 łyżki oleju• sól• pieprz
Sposób wykonania:Chleb pokroić po czym zemleć go maszynce i dodać do niego zioła.Jajko wbić do śmietany i dokładnie rozbić.Następnie sznycle lekko rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą, wówczas je oprószyć solą oraz pieprzem i obtoczyć w mące po czym zanurzyć je w śmietanę z jajkiem a potem w chlebku.Panierkę docisnąć po czym smażyć na rozgrzanym oleju aż staną się chrupiące.Na koniec oprószyć jeszcze raz lekko solą i udekorować natką pietruszki.
Cesiooo