Chrupiące sznycelki z sarniny z ziołami.docx

(14 KB) Pobierz

Chrupiące sznycelki z sarniny z ziołami

Składniki:
 2 plastry sarniny
 5 dag białego pieczywa bez skórki
 1 jajko
 1 łyżka bitej śmietany
 1 łyżka mąki
 ½ łyżeczki posiekanego tymianku
 ½ łyżeczki rozmarynu
 ½ łyżeczki majeranku
 4 łyżki oleju
 sól
 pieprz

Sposób wykonania:
Chleb pokroić po czym zemleć go  maszynce  i dodać do niego zioła.
Jajko wbić do  śmietany i dokładnie rozbić.
Następnie sznycle lekko rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą, wówczas je oprószyć solą oraz pieprzem i obtoczyć w mące po czym zanurzyć je w śmietanę z jajkiem a potem w chlebku.
Panierkę docisnąć po czym smażyć na rozgrzanym oleju aż staną się chrupiące.
Na koniec oprószyć jeszcze raz lekko solą i udekorować natką pietruszki.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin