MASA DO TORTU.doc

(19 KB) Pobierz
MASA DO TORTU

MASA DO TORTU

 

Do gotującego się mleka wsypujemy cukier i mieszamy żeby się cukier

Rozpuścił i teraz zmniejszamy gaz i gotujemy na wolnym ogniu 5-10 min

Do zgęstnienia .gdy wszystko się zredukowało o połowę dodajemy

Po trochę zmielone orzechy i mieszamy aby się nie porobiły kluski.

Mieszamy przez około 5 min. aby się nie przypaliły.Gotową masę

Zostawiamy do ostygnięcia.

 

Dwie kostki masła ucieramy mikserem w misce i dodajemy

Po trochu ostudzoną masę i mieszamy wszystko łyżką.Po

Wymieszaniu dodajemy kieliszek spirytusu aby wyciągnąć

Smak orzechów.

 

Upieczone ciasto odstawiamy do ostygnięcia a po 15 min

Obracamy formę aby ciasto się wyrównało.Biszkopt roscinamy na trzy

I smarujemy masą pamiętając że górna część biszkoptu wkładamy do

Środka i ozdabiamy.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin