Do gotującego się mleka wsypujemy cukier i mieszamy żeby się cukier
Rozpuścił i teraz zmniejszamy gaz i gotujemy na wolnym ogniu 5-10 min
Do zgęstnienia .gdy wszystko się zredukowało o połowę dodajemy
Po trochę zmielone orzechy i mieszamy aby się nie porobiły kluski.
Mieszamy przez około 5 min. aby się nie przypaliły.Gotową masę
Zostawiamy do ostygnięcia.
Dwie kostki masła ucieramy mikserem w misce i dodajemy
Po trochu ostudzoną masę i mieszamy wszystko łyżką.Po
Wymieszaniu dodajemy kieliszek spirytusu aby wyciągnąć
Smak orzechów.
Upieczone ciasto odstawiamy do ostygnięcia a po 15 min
Obracamy formę aby ciasto się wyrównało.Biszkopt roscinamy na trzy
I smarujemy masą pamiętając że górna część biszkoptu wkładamy do
Środka i ozdabiamy.
Anitra_