Tort jabłkowy.pdf

(28 KB) Pobierz
Tort jabłkowy
Tort jabłkowy
Składniki na 12 porcji
3 krążki biszkoptowe
1 kg jabłek
szklanka soku jabłkowego
szklanka cukru
1/2 łyżeczki cynamonu
cukier waniliowy
szklanka kremówki
5 łyżek cukru pudru
Etapy przygotowania
1. Jabłka obrać, pokroić, wycinając gniazda nasienne. Zalać je sokiem jabłkowym i
powoli dusić. Gdy zaczną się rozpadać, wsypać cukier, cynamon i cukier waniliowy,
wymieszać. Gotować, aż się cukier rozpuści. Zimną kremówkę ubić z cukrem pudrem.
2. Krążki biszkoptowe przełożyć cienką warstwą bitej śmietany i wystudzoną masą
jabłkową. Wierzch ozdobić bitą śmietaną.
1445527.001.png 1445527.002.png 1445527.003.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin