Marynowane cytryny.txt

(0 KB) Pobierz



            
      sk�adniki
      6 cytryn
      10 dag grubej soli morskiej
      oliwa z oliwek


                       



      spos�b przygotowania
      Cytryny wyparzy�, umy�, osuszy�. Pokroi� na sz�stki. Posypa� sol� ze 
      wszystkich stron i marynowa� 24 godziny.
      Op�uka� cytryny i os�cza� przez 2 godziny w plastikowym sitku, osuszy�, 
      w�ozy� do s�oik�w, zala� oliw� i szczelnie zamkn��. Wstawi� do lod�wki. 
      Mo�na u�ywa� po 2 tygodniach. Je�li cytryny s� nieprzykryte oliw�, to 
      nale�y jej dola�.

      dodatkowe informacje
      Sam� oliw� mo�na oczywi�cie wykorzysta� np. do sa�atek. 

           
Zgłoś jeśli naruszono regulamin