Pierogi z białą kapustą i serem.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki

 

• 1 główka białej, młodej kapusty

 

• 30-35 dkg białego, półtłustego sera

 

• 3 cebule średniej wielkości

 

• sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, vegeta do smaku   

 

Etapy przygotowania

 

1. Kapustę poszatkować i ugotować w osolonej wodzie na półmiękko.

 

2. Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na lekko osolonym maśle.

 

3. Ugotowaną kapustę dokładnie odcisnąć z wodyi ostudzić. Następnie połączyć składniki (kapusta, biały ser i cebula); doprawić do smaku vegetą, pieprzem czarnym i pieprzem ziołowym.

 

4. Zrobić tradycyjne ciasto pierogowe, formować pierogi nadziewając farszem. Gotować w lekko osolonej wodzie (2-3 minuty od wypłynięcia pierogów). Okrasić masłem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin