Kurczak po królewsku.pdf
(
47 KB
)
Pobierz
5857877 UNPDF
KURCZAK PO KRÓLEWSKU
Składniki:
Wykonanie:
Paprykę przekroić na pół, usunąć pestki i gotować przez 5
min. w osolonej wodzie. Następnie pokroić w kostkę.
Pieczarki pokroić w talarki, piersi z paski i poddusić na
maśle przez ok. 5 min. Śmietanę wymieszać z kilkoma
łyżkami mąki i rosołu i dodać do kurczaka z grzybami.
Wrzucić też paprykę i poddusić wszystko ok. 5 min.,
dolewając rosołu, jeśli będzie trzeba (tak, by powstał sos).
Następnie doprawić do smaku, skropić sokiem z cytryny i
posypać drobno posiekaną natką pietruszki.
·
1 czerwona
papryka
·
masło
·
20 dag
pieczarek
·
3 piersi z
kurczaka
·
150 g
śmietany
lub jogurtu
naturalnego
·
mąka
·
rosół lub
bulion
·
sok z
cytryny
·
natka
pietruszki
·
sól,
pieprz
Plik z chomika:
szymon1047
Inne pliki z tego folderu:
Klopsiki.pdf
(47 KB)
Indyk w sosie miodowo imbirowym.pdf
(49 KB)
Indyk po meksykańsku.pdf
(50 KB)
Pierś kurczaka po marokańsku.pdf
(29 KB)
Kurczak pieczony po niemiecku.pdf
(48 KB)
Inne foldery tego chomika:
a]PRZEPIS NA CHLEB
dania mięsne
dania różne
drinki
KUCHNIA
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin