Kurczak po pekińsku.pdf
(
48 KB
)
Pobierz
5857878 UNPDF
KURCZAK PO PEKIŃSKU
Składniki:
Wykonanie:
Kurczaka umyć, podzielić na cztery porcje i na 2
godz. włożyć do marynaty przyrządzonej z sherry, 3
łyżek sosu sojowego i posiekanej cebuli. Następnie
wyjąć, osuszyć i usmażyć na złoty kolor na mocno
rozgrzanym oleju. Z lekko ostudzonych porcji usunąć
kości, a mięso pokroić na paseczki i podgrzać na
patelni. Przełożyć na ogrzany półmisek i trzymać w
cieple, np. w nagrzanym piekarniku lub na garnku z
gotującą się wodą. Ocet wymieszać z pozostałym
sosem sojowym i łyżką oleju. Dodać cukier,
posiekany lub sproszkowany imbir, zmiażdżony
czosnek i zagotować. Gorące mięso polać
przygotowanym sosem. Podawać z ryżem
ugotowanym na sypko i smażonymi warzywami.
·
Kurczak (1-1,2 kg)
·
po ćwierć szklanki
sherry i sosu
sojowego
·
2 cebulki
·
2 ząbki
czosnku
·
łyżka oleju
sojowego
·
2 łyżeczki cukru
·
łyżeczka octu
winnego
·
kawałek świeżego
korzenia
imbiru
lub pół łyżeczki
sproszkowanego
·
olej
Plik z chomika:
szymon1047
Inne pliki z tego folderu:
Klopsiki.pdf
(47 KB)
Indyk w sosie miodowo imbirowym.pdf
(49 KB)
Indyk po meksykańsku.pdf
(50 KB)
Pierś kurczaka po marokańsku.pdf
(29 KB)
Kurczak pieczony po niemiecku.pdf
(48 KB)
Inne foldery tego chomika:
a]PRZEPIS NA CHLEB
dania mięsne
dania różne
drinki
KUCHNIA
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin