Ciasto serowo-makowe
puszka masy makowej,1/2 kg mielonego twarogu,5 jajek,2 łyżki mąki ziemniaczanej,proszek do pieczenia,1 szklanka cukru,1 szklanka mąki,1 kostka Kasi POLEWA:2 łyżki kakao,pół kostki Kasi,4łyżki cukru,1łyżka wody
Do mąki dodać 1/2 szklanki cukru,2 jajka,1/2 kostki KASI, proszek i zagnieść ciasto. Utrzeć Kasię z cukrem, dodać ser, żółtka, resztę cukru i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać. Ubić pianę, połączyć z masą serową. Ciasto rozwałkować na wymiar blachy, nałożyć masę makową, następnie serową. Polewa: Lekko podgrzać, dobrze wymieszać wszystkie składniki polać lekko wystudzoną polewą.
EmJasiek