Przysmak bananowy.doc

(57 KB) Pobierz
Przysmak bananowy

Przysmak bananowy

na zimno

  1. Żelatynę namoczyć w likierze, dodać wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać, odstawić na 30 minut.
  2. Dobrze schłodzoną śmietanę ubić z 2/3 cukru pudru.
  3. Osobno ubić pianę z białek z dodatkiem pozostałego cukru.
  4. Trzy banany obrać, zmiksować.
  5. Do masy dodać likier z żelatyną i wiórkami, miksować jeszcze około 2 minut.
  6. Masę bananową połączyć z pianą z białek, a następnie z ubitą śmietaną.
  7. Masę przełożyć do pucharków i wstawić na 1-2 godziny do lodówki.
  8. Pozostałego banana obrać, pokroić na plasterki i delikatnie skropić sokiem z cytryny.
  9. Pucharki po wyjęciu z lodówki, udekorować plasterkami banana.

Przysmak bananowy

·         Składniki:

·         4 banany,

·         1/2 szkl. wiórków kokosowych,

·         1/2 szkl. cukru pudru,

·         3 białka,

·         330 ml śmietanki kremówki,

·         1 łyżeczka Żelatyny spożywczej "Delecta",

·         50 ml likieru bananowego,

·         1 łyżeczka soku z cytryny.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin