Sałatki
Składniki
1 opakowanie tortellini (pod folią), 1 por, wędlina - szynka, kiełbasa szynkowa, ok. 200 g, puszka kukurydzy, puszka ananasa, 4-5 mandarynek, majonez, najlepiej Kielecki, łyżka śmietany lub jogurtu, sól, pieprz.
Sposób przygotowania
Tortellini ugotować zgodnie z przepisem. Por pokroić w drobne pół talarki, wędlinę w kosteczki lub paseczki, jeśli w plastrach.
Kukurydzę i ananasa odsączyć a następnie pokroić w kosteczkę, Mandarynki obrać, pokroić na małe części.
Wszystko wymieszać, dodać majonez (rozrobiony ew. z łyżką śmietany lub jogurtu, jak kto lubi), sól, pieprz.
1 opakowanie tortellini1 słoik selera pokrojonego5 jaj1 puszka fasolki czerwonej1 słoik pieczarek marynowanych5 sztuk korniszonów1 puszka kukurydzymajonezsól, pieprz
Tortellini ugotować do miękkości, pieczarki, korniszony pokroić i wymieszać z pozostałymi składnikami-wszystko wymieszać z majonezem. Doprawić do smaku.
Juami