Składniki:
* 1 bakłażan
* 1 cukinia
* 3 pomidory
* 2 cebule
* po 1 papryce czerwonej, żółtej i zielonej
* 1/2 szklanki oliwy
* 1 łyżeczka oregano
* sól, pieprz
Sposób przygotowania:
* Warzywa umyj i osącz. Bakłażan pokrój w plastry, oprósz solą, pozostaw na 15 minut, opłucz, osusz papierowym ręcznikiem i wraz z cukinią pokrój w kostkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Pomidory sparz, obierz, pokrój na cząstki i oczyść z pestek. Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Cebulę obsmaż na oliwie, dodaj paprykę, a następnie cukinię, pomidory i bakłażan. Duś do miękkości (10–15 minut). Całość przypraw solą, pieprzem i oregano.
Juami