sałatka - Ratatuja.rtf

(1 KB) Pobierz

Składniki:

 

    * 1 bakłażan

    * 1 cukinia

    * 3 pomidory

    * 2 cebule

    * po 1 papryce czerwonej, żółtej i zielonej

    * 1/2 szklanki oliwy

    * 1 łyżeczka oregano

    * sól, pieprz

 

                            Sposób przygotowania:

 

    * Warzywa umyj i osącz. Bakłażan pokrój w plastry, oprósz solą, pozostaw na 15 minut, opłucz, osusz papierowym ręcznikiem i wraz z cukinią pokrój w kostkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Pomidory sparz, obierz, pokrój na cząstki i oczyść z pestek. Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Cebulę obsmaż na oliwie, dodaj paprykę, a następnie cukinię, pomidory i bakłażan. Duś do miękkości (10–15 minut). Całość przypraw solą, pieprzem i oregano.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin