Kokosowy Raj
8 jajek kostka Kasia 20 dag kokosu 45 dag cukru 20 dag mąki 2 budynie 15 dag migdałów cukier waniliowy proszek do pieczenie
Pieczemy biszkopt:
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy i pieczemy.
Krem:
Ugotujemy budynie ( 2 budynie w pół litra mleka), gdy ostygną dodajemy Kasia i mieszamy.
Masa kokosowa:
Białka ubijamy z cukrem, później dodajemy kokos, wylewamy na formę i pieczemy.Płatki migdałowe z Kasia i cukrem prażymy na patelni.Biszkopt kroimy na połowę i smarujemy częścią masy, kładziemy kokos i następną porcję masy. Na górę kładziemy drugi biszkopt i warstwę prażonych płatków migdałowych.Pyszne ciasto gotowe.
rusek27