Budyniowiec
2 szklanki mąki,1, 5 szklanki cukru,6 jajek,35 dag Kasi,2 łyżeczki proszku do pieczenia,1 litr mleka,3 budynie czekoladowe,1 budyń waniliowy,4 homogenizowane serki waniliowe,polewa czekoladowa lub wiórki kokosowe do ozdoby.
Czaspieczenia: piec w 170 stopniach około 40 minut.
Na stolnicę wysypać mąkę, dodać pół szklanki cukru oraz 250 dag masła i posiekać nożem, następnie dodać 2 jajka, żółtko, 2 łyżeczki proszku do pieczenia i zagnieść ciasto.Gotowe wyłożyć na blachę.W litrze mleka ugotować 3 budynie czekoladowe.Gorącą masę budyniową wylać na surowe ciasto.Żeby zrobić masę serową, trzeba 100 dag masła utrzeć z 1 szklanką cukru, dodać serki i 3 żółtka, wsypać budyń waniliowy i wymieszać.Następnie dodać ubitą pianę z jednego białka, delikatnie wymieszać i wylać na masę budyniową.Blachę z ciastem włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w 170 stopniach około 40 minut.Po upieczeniu polać polewą czekoladową.Można też przyozdobić wiórkami kokosowymi.
Juami