Pieczeń z indyka.doc

(20 KB) Pobierz

PIECZEŃ Z INDYKA

 

·         80 dag piersi z indyka

·         6 plasterków słoniny

·         1 szklanka rosołu

·         3 łyżki białego wina

·         1 łyżeczka przyprawy do potraw

·         3 łyżki przecieru pomidorowego

·         po 1 łyżce tymianku i natki pietruszki

·         1 łyżeczka pieprzu

·         3 łyżki oliwy

·         1 łyżka masła

·         sól, pieprz

 

Mięso natrzeć przyprawą oraz pieprzem, odstawić na 2 godz.do lodówki . Następnie zrumienić ze wszystkich stron na oliwie , ułożyć na brytfannie , posypać tymiankiem , obłożyć plastrami słoniny , podlać rosołem i winem , wstawić na 30 min. w 185 C  , uzupełnić rosół , dodać przecier , masło , natkę i piec jeszcze 15 min.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin