SAŁATKA OGNISTA
Ø 2 winne jabłka
Ø 20 dag ugotowanego selera
Ø 25 dag mandarynek
Ø 12 dag ciemnych winogron
Ø 2 dag orzechów włoskich
Ø 2 dag obranych migdałów
Ø ½ szklanki kwaśnej śmietany
Ø 2 łyżki majonezu
Ø 1 łyżka sosu chili
Ø 1 ½ łyżki soku z cytryny
Ø sól , cukier
Jabłka obrać opdielić na ćwiartki , pokroić w cienkie paski , polać ½ łyżki soku z cytryny , seler w kostkę , mandarynki i winogrona na pół , orzechy i migdały posiekać , wymieszać wszystko w misce . Połączyć śmietanę , majonez , sos chili , sok z cytryny doprawić solą i cukrem , polać sałatkę i na 15 min. do ludówki .
g-alf