Schab z ziołami.doc

(20 KB) Pobierz

SCHAB Z ZIOŁAMI

 

·        50 dag schabu bez kości

·        20 dag brukselki

·        1 cebula

·        1 marchewka

·        ¼ szklanki mąki

·        1 kostka bulionowa

·        1 łyżeczka majeranku

·        ½ łyżeczka bazylii

·        4 łyżki oleju

·        sól , pieprz

 

              Mięso pokroić w cienkie paski , obtoczyć w mace z majerankiem , bazylia solą i pieprzem zrumienić w 3 łyżkach oleju . Kostkę rozpuścić w szklance gorącej wody , cebule drobno pokroić marchewkę zetrzeć smażyć na pozostałym oleju do miękkości dodać mięso bulion i brukselkę doprowadzić do wrzenia i dusić pod przykryciem aż brukselka będzie miękka .

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin