Kalafiorowa z klopsikami.doc

(21 KB) Pobierz

KALAFIOROWA Z KLOPSIKAMI

 

Ø      1 mały kalafior

Ø      1 litr rosołu

Ø      1 puszka kukurydzy

Ø      50 dag młodego groszku

Ø      40 dag mieszanego mięsa mielonego

Ø      20 dag fasolki szparagowej

Ø      2 strąki żółtej papryki

Ø      20 dag pomidorów

Ø      1 tost

Ø      1 jajko

Ø      2 łyzki margaryny

Ø      gałka muszkatałowa , sól , pieprz

Ø      ½ pęczka natki pietruszki

 

                 Podielić kalafiora , pokroić pomidory , osączyć kukurydzę , pokroić paprykę w kostkę , fasolkę na kawałki . Przygotować klopsiki : zagnieść mięso z jajkiem i pokruszonym tostem doprawić solą i pieprzem , usmażyć małe klopsiki na złoty kolor . Tłuszcz ze smażenia zalać rosołem , zagotować , wrzucić kalafior , paprykę , i fasolkę gotować 10 min. dodać pomidory , groszek , i kukurydzę , gotować kolejne 5 min. doprawić solą i pieprzem i gałką .

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin