Karkówka z czosnkiem by Loxia.doc

(25 KB) Pobierz
Karkówka z czosnkiem by Loxia

Karkówka z czosnkiem by Loxia

 

kotlety z karkówki stłuc delikatnie
pokroić dużo czosnku w talarki i natrzeć nim mięso i niech 2 godziny postoi
udusić pieczarki
w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem ułożyć mięso, pokrojoną w talarki cebulę, pieczarki, posypać startym żółtym serem i po wierzchu posmarować majonezem
wstawić do nagrzanego piekarnika i piec najlepiej przykryć a przed samym wyjęciem odkryć i przypiec ser.

2 kotlety z karkówki
po 3 ząbki czosnku na kotlet
dwie cebule
30 dkg pieczarek
10 dkg sera żółtego startego
2 łyżki majonezu
sól, pieprz, przyprawy ziołowe
tłuszcz do wysmarowania naczynia żaroodpornego

sposób robienia wyżej

czas pieczenia około 45 minut ale to zależy od grubości kotletów. temp. (gdy robiłam to ostatni raz mój piekarnik nie miał jeszcze termometru) mniej więcej 180-190°C

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin