Karkówka z czosnkiem by Loxia
kotlety z karkówki stłuc delikatnie pokroić dużo czosnku w talarki i natrzeć nim mięso i niech 2 godziny postoi udusić pieczarki w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem ułożyć mięso, pokrojoną w talarki cebulę, pieczarki, posypać startym żółtym serem i po wierzchu posmarować majonezem wstawić do nagrzanego piekarnika i piec najlepiej przykryć a przed samym wyjęciem odkryć i przypiec ser. 2 kotlety z karkówki po 3 ząbki czosnku na kotlet dwie cebule 30 dkg pieczarek 10 dkg sera żółtego startego 2 łyżki majonezu sól, pieprz, przyprawy ziołowe tłuszcz do wysmarowania naczynia żaroodpornego sposób robienia wyżej czas pieczenia około 45 minut ale to zależy od grubości kotletów. temp. (gdy robiłam to ostatni raz mój piekarnik nie miał jeszcze termometru) mniej więcej 180-190°C
zuzav