BOGRACZ.docx

(44 KB) Pobierz

 

Bogracz

http://gotowanie.onet.pl/0

Przygotowanie: 45 min.
http://gotowanie.onet.pl/0
Kaloryczność: 200 kcal/porcja
http://gotowanie.onet.pl/0
http://gotowanie.onet.pl/0 

Składniki na 12 porcji


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

2 kg mięsa wieprzowego od szynki

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1/2 kg cebuli

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1/2 kg ziemniaków

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

kostka smalcu

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

4 ząbki czosnku

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

puszka przecieru pomidorowego

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1/2 łyżeczki kminku

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

papryka słodka i ostra w proszku

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

sól, pieprz

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

jajko i 1/2 szklanki mąki na zacierki

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

Etapy przygotowania


http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Mięso opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój drobno. Na patelni rozpuść smalec, włóż cebulę i zeszklij ją. Dodaj mięso i smaż partiami. smażone przełóż do rondla, dopraw. Podlej wodą, wsyp kminek i duś do miękkości

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

2.

http://gotowanie.onet.pl/0

Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę, ugotuj w małej ilości osolonej wody. Wraz z wodą dodaj do mięsa.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

3.

http://gotowanie.onet.pl/0

Z jajka, mąki i niewielkiej ilości wody zagnieć twarde ciasto na zacierki. Zetrzyj je na tarce o grubych oczkach bezpośrednio do garnka. Pogotuj chwilę, przypraw posiekanym czosnkiem i przecierem.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

http://m.onet.pl/_m/36c72b884a401d8e73db5dec3228ea64,5,12.jpg

http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/_d/lay/r160_d1.gif

http://gotowanie.onet.pl/0

 

2

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin