Kurczak po pekińsku.pdf
(
48 KB
)
Pobierz
5857878 UNPDF
KURCZAK PO PEKIŃSKU
Składniki:
Wykonanie:
Kurczaka umyć, podzielić na cztery porcje i na 2
godz. włożyć do marynaty przyrządzonej z sherry, 3
łyżek sosu sojowego i posiekanej cebuli. Następnie
wyjąć, osuszyć i usmażyć na złoty kolor na mocno
rozgrzanym oleju. Z lekko ostudzonych porcji usunąć
kości, a mięso pokroić na paseczki i podgrzać na
patelni. Przełożyć na ogrzany półmisek i trzymać w
cieple, np. w nagrzanym piekarniku lub na garnku z
gotującą się wodą. Ocet wymieszać z pozostałym
sosem sojowym i łyżką oleju. Dodać cukier,
posiekany lub sproszkowany imbir, zmiażdżony
czosnek i zagotować. Gorące mięso polać
przygotowanym sosem. Podawać z ryżem
ugotowanym na sypko i smażonymi warzywami.
·
Kurczak (1-1,2 kg)
·
po ćwierć szklanki
sherry i sosu
sojowego
·
2 cebulki
·
2 ząbki
czosnku
·
łyżka oleju
sojowego
·
2 łyżeczki cukru
·
łyżeczka octu
winnego
·
kawałek świeżego
korzenia
imbiru
lub pół łyżeczki
sproszkowanego
·
olej
Plik z chomika:
hazelleyes86
Inne pliki z tego folderu:
Kacze udka w pomarańczach z imbirem.doc
(478 KB)
Indyk świąteczny.doc
(794 KB)
KOTLETY MIELONE Z DROBIU.doc
(387 KB)
Kurczak z piekarnika.doc
(240 KB)
Aromatyczny kurczak z grilla.doc
(334 KB)
Inne foldery tego chomika:
██ PRZEPISY . . . ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬(1)
★Gotowanie★
2011
Anielska kuchnia
Anielska kuchnia II
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin