SPAGHETTI Z PARÓWKAMI.docx

(12 KB) Pobierz

SPAGHETTI Z PARÓWKAMI

 

Skł:

·         50 dag makaronu do spaghetti

·         3 średnie cebule

·         Marchew

·         5 drobiowych parówek

·         3 łyżki koncentratu pomidorowego bądź keczupu

·         Natka pietruszki

·         Tymianek

·         Oregano

·         1 liść laurowy

·         vegeta

·         Pieprz prawdziwy mielony

·         Ostra mielona papryka

·         Sól

·         Olej

Marchewkę obrać i zetrzeć na tartce o dużych oczkach. Cebulę posiekać w kostkę. W rondelku rozgrzać olej i wsypać marchewkę i cebulę + przyprawy i dusić 5-8 min. Parówki pokroić wg uznania (kostka, talarki, półksiężyce itp.) i + do rondelka. Natkę pietruszki umyć i posiekać i + wraz z koncentratem do garnka. Gotować jeszcze wszystko razem przez 5 min na małym ogniu co chwile mieszając.

Makaron ugotować  al’dente i odcedzamy. Wykłożyć na talerz i polać przygotowanym sosem.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin