Zupa minestra2 cebule,ząbek czosnku,3 łyżki oleju,mały seler,2 małe marchewki,10 dag fasolki szparagowej,1250 ml rosołu,5 łyżek ryżu,puszka zielonego groszku,1 łyżka ketchupu,sól, pieprz,4 pomidory,4 łyżki tartego żółtego seraCzosnek i cebule obrać, opłukać, drobno pokrajać i podsmażyć. Warzywa umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce, dodać do cebuli. Fasolkę oczyścić z włókien, opłukać, pokrajać, dodać do warzyw z cebulą, zalać rosołem i gotować. Ryż wypłukać, osączyć, włożyć do warzyw i razem gotować do miękkości. Na koniec dodać groszek i ketchup. Pomidory umyć, pokroić w grube plasterki, wymieszać ze startym serem i połączyć z zupą. Gotować na małym ogniu przez 5 min, zaraz podawać.
hazelleyes86