obejrzyj film
Zielona zupka ma zero kalorii. No, prawie zero. Swobodnie mogą sobie na nią pozwolić ci, którzy dbają o dietę i przygotowują posiłki z kalkulatorem kalorycznym w ręku. Zupka zawiera same witaminy, ma kremową konsystencję i bardzo fajny warzywny smak. No i oczywiście jest super prosta do zrobienia.Dla 2 osóbCzas przygotowania: 25 min.
Jak to zrobić:1. Rozpuść kostkę bulionową w 600 ml wrzątku.2. Pokrój cebulę w kosteczkę.3. Czosnek przekrój na pół, usuń szczypiorek i drobno posiekaj.4. Obierz ziemniaki i pokrój w pół-centymetrową kostkę.5. Ogórka przekrój wzdłuż na 4 części i odkrój pestki.6. Każdą fasolkę przekrój wzdłuż na połowę.7. Do zimnej, głębokiej patelni wlej oliwę z oliwek i dodaj czosnek. Kiedy zacznie skwierczeć, wrzuć kostkę z cebuli.8. Po 3 minutach dodaj ziemniaki i chwilę podsmaż.9. Zalej całość 400 ml bulionu. Gotuj 5 min.10. Wrzuć kawałki ogórka i gotuj następne 3 min.11. Dodaj posiekaną rzeżuchę.12. Zmiksuj zupę, po czym wymieszaj ją z resztą bulionu.13. Następnie wrzuć fasolkę szparagową i potrzymaj na ogniu około. 2 min.14. Na koniec zupę posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem.Bon appetit!
drukować
· Zielona zupka:
· 1 średnia cebula
· 60 g fasolki szparagowej
· 40 g rzeżuchy
· 3 średnie ziemniaki
· 1 ząbek czosnku
· 1 mały ogórek
· 1 kostka bulionu warzywnego KNORR
· 3 łyżki oliwy z oliwek
· sól i pieprz do smaku
hazelleyes86