Zupa z marchewki
Początek formularza
Skład: 500 g marchewki 1,2 l rosołu lub wywaru z jarzyn 1 duża cebula 2 łyżki masła cukier sól Sposób wykonania: Marchewkę obrać, opłukać, pokroić na cienkie plasterki, obgotować we wrzątku (5 minut), osączyć i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Dodać grubo pokrojoną cebulę i sól. Zalać rosołem i gotować przez 25 minut na małym ogniu. Przetrzeć przez sito, doprawić solą, cukrem i raz zagotować. Podawać z makaronem lub ryżem.
Komentarze
bazyliaDodane przez Gość w dniu - 2005-03-23 10:59:48
ja do tej zupy, żeby nie była za słodka dodaję pieprz w dosyc dużej ilości oraz lubczyk dla koloru. Po ugotowaniu zmiksowałam marchewkę i zrobiłsię z niej extra krem. podałam ją z grzankami.
MichałDodane przez Gość w dniu - 2005-03-29 18:11:57
ja też dodaję do niej dużo pieprzu kajeńskiego a z reguły serwuję z dużą "chmurką" śmietany
hazelleyes86